مادران همیشه منتظر جامعه، آماده فعالیت بیشتر مجتمع آیه‌ها، میزبان همایش بزرگ «فاطمیون در مدار مقاومت» | دفاع از حرم، اثر تمدنی نهضت حسینی حضرت فاطمه (س)، الگویی برای هر عصر و نسل عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید
سرخط خبرها

نماینده مردم مشهد در مجلس: بازی با الفاظ مسئله زیارت در مشهد را حل نمی‌کند | مسئله زیارت باید ملی دیده شود

  • کد خبر: ۲۰۶۹۲۲
  • ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۷
  • ۲
نماینده مردم مشهد در مجلس: بازی با الفاظ مسئله زیارت در مشهد را حل نمی‌کند | مسئله زیارت باید ملی دیده شود
اگر «شورای عالی زیارت» به تأیید نهایی می‌رسید، مصوباتش بدون نیاز به تصویب دیگر‌نهاد‌ها لازم‌الاجرا می‌شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «به‌منظور توسعه و تعمیق زیارت و ترویج فرهنگ‌رضوی و اتخاذ تصمیمات هماهـنگ در‌خصوص امور‌فرهنگی، عمـرانی، زیربنایی و زیرسـاخت‌ها در امور زائران در مقیاس ملی و بین‌المللی، کارگروهی به مسئولیت معاون‌اول رئیس‌جمهور و عضویت وزیران فرهنگ‌و‌ارشاد‌اسلامی، کشور، مسکن‌و‌شهرسازی، راه‌و‌ترابری، رئیس سازمان میراث‌فرهـنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، رئیـس کل بانک مرکزی، مـعاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و استاندار خراسان‌رضوی تشکیل می‌شود.»

این جملات اولین بند از مصوبه بهمن‌ماه سال‌۱۳۸۹ دولت برای تشکیل کارگروه ملی زیارت است؛ کارگروهی که بعد از گذشت دوازده سال از عمرش، جلسات چندان منظمی نداشته، اما در تابستان امسال و با تصمیم دولت به شورای ملی تبدیل شده است و درحالی‌که قرار بود با مصوبه مجلس و در برنامه هفتم توسعه به‌شورای عالی زیارت ارتقا پیدا کند، مجمع تشخیص مصلحت نظام با این تغییر مخالفت و آن را ملغی کرد.

ماجرای تشکیل کارگروه ملی زیارت به سال‌۱۳۸۹ و سومین سفر استانی رئیس‌جمهور وقت به مشهد برمی‌گردد؛ یکی از مصوبات آن سفر، تشکیل همین کارگروه بود که براساس متن مصوبه‌اش با هدف توسعه، تعمیق زیارت و ترویج فرهنگ رضوی تشکیل شده و قرار بود جلساتش هر سه ماه یک‌بار برگزار شود. مسئولیت کارگروه با معاون‌اول رئیس‌جمهور بود و وزیران فرهنگ‌و‌ارشاد‌اسلامی، کشور، مسکن‌و‌شهرسازی، راه‌و‌ترابری، رئیس سازمان میراث‌فرهـنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، رئیـس کل بانک مرکزی، مـعاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیـس‌جمهور و استاندار خراسان‌رضـوی هم دیگر اعضای آن بودند.

کارگروه، بدون مصوبات زیرساختی

شهریورماه همان سال دومین جلسه کارگروه ملی زیارت برگزار شد و چهار ماه بعد و در دی‌ماه ۱۳۸۹ هم جلسه سوم کارگروه با حضور همان اعضای تعیین‌شده تشکیل شد، ولی خبری از مصوبات زیرساختی آن بیرون نیامد.
از آذرماه‌۱۳۹۰ تا آذر‌ماه‌۱۳۹۱ و به فاصله تقریبا یک سال، فقط دو جلسه کارگروه، آن هم پشت در‌های بسته، برگزار شد و تنها خبری که از این جلسات بیرون آمد، بررسی ۲۵ مصوبه توسعه زیرساخت‌های فرهنگ رضوی بود؛ مصوباتی که کسی متوجه جزئیات آن‌ها نشد.

اما کارگروه ملی زیارت که قرار بود هرسه‌ماه‌یک‌بار جلسه داشته باشد، برای مدت هفت سال تقریبا تعطیل شد و مردادماه‌۱۳۹۸ رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور وقت، در حکمی علیرضا رزم‌حسینی، استاندار سابق خراسان‌رضوی، را به‌عنوان دبیر این کارگروه منصوب کرد و دبیرخانه آن هم به مشهد منتقل شد تا کارگروه ملی زیارت یک‌بار دیگر احیا شود. جذب زائران بین‌المللی، عضویت شهرداران سه شهر مشهد و قم و شیراز در کارگروه، تسهیل حمل‌ونقل در شهر‌های زیارتی و از‌همه‌مهم‌تر برگزاری منظم جلسات کارگروه ملی زیارت به‌صورت چهار جلسه در سال، مهم‌ترین مصوبات این جلسه کارگروه ملی زیارت بود.

از کارگروه تا شورای ملی

باوجوداینکه بازهم قرار بود تقریبا هر‌سه‌ماه‌یک‌بار کارگروه ملی زیارت تشکیل شود، از سال‌۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ کارگروه یک‌بار دیگر به حالت نیمه‌تعطیل درآمد تا اینکه در هفدهم دی‌ماه سال‌۱۴۰۰ و در جریان حضور سرزده سید‌ابراهیم‌رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان، در شهر مشهد، بعد از دو سال تعطیلی، جلسه کارگروه ملی زیارت در حرم‌مطهر‌رضوی برگزار و هفده مصوبه برای تسهیل زیارت مصوب شد.

یکی از مهم‌ترین مصوبه‌های این جلسه ارتقای جایگاه کارگروه ملی زیارت به شورای ملی بود. کمیسیون فرهنگی دولت ۱۳‌تیرماه سال قبل این ارتقا را تصویب کرد و حدود یک ماه بعد هم هیئت وزیران با این تغییر موافقت و آن را تصویب کرد.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، در زمان تصویب این مصوبه در هیئت‌دولت درباره جزئیات آن گفت که این شورا به ریاست شخص رئیس‌جمهوری و عضویت برخی از اعضای مرتبط دولت از جمله وزرای ارشاد، میراث، کشور، کار و عضویت تولیت آستان‌های مقدس‌رضوی، حضرت‌معصومه (س)، شاهچراغ و عبدالعظیم‌حسنی (ع)، استانداران استان‌هایی که میزبان اصلی زائران هستند، تشکیل می‌شود، دبیر شورا استاندار خراسان‌رضوی است و دبیرخانه دائمی آن هم در مشهد مستقر می‌شود.

همراهی دولت برای شورای ملی زیارت

درحالی‌که بیش از یک سال از عمر تبدیل کارگروه ملی زیارت به شورای ملی می‌گذشت، آذرماه امسال و در زمان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، نمایندگان مجلس‌شورای‌اسلامی تصمیم گرفتند این شورا به شورای‌عالی ارتقا پیدا کند و این تصمیم در قالب یک ماده‌قانونی به لایحه برنامه هفتم توسعه اضافه شد و به تصویب رسید و آن‌طور که محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور، اعلام کرد، براساس این مصوبه مجلس، این شورای‌عالی با ریاست رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود و مصوبات این شورا مانند دیگر شورا‌های عالی کشور، لازم‌الاجرا و بی‌نیاز از تصویب در دیگر نهادهاست.

اما مصوبه مجلس‌شورای‌اسلامی برای تشکیل شورای‌عالی زیارت برای تصویب نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد. اوایل همین هفته بود که جلسه بررسی این مصوبه‌ها تشکیل شد و به‌محض اتمام جلسه، سیدعزت‌ا... ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، در توئیتی نوشت که مجمع با تشکیل این شورا مخالفت کرده است. این خبر وزیر میراث‌فرهنگی خیلی زود تأیید و به‌صورت رسمی اعلام شد که مصوبه مجلس درباره تشکیل شورای‌عالی‌زیارت در برنامه هفتم توسعه لغو شده است تا پرونده ارتقای دوباره این شورا و باز شدن دست شورا برای رتق‌وفتق امور مربوط به زیارت و تسهیل در اجرایی‌شدن مصوبات آن بسته شود.

در انتظار بررسی مجدد مجلس

در همین زمینه نماینده مردم مشهد و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس‌شورای‌اسلامی در گفتگو با شهرآرا و با اشاره به ایراداتی که به این تغییروتحول در شورای ملی زیارت و ارتقای آن به شورای‌عالی گرفته شده است، گفت: علاوه بر مجمع تشخیص، شورای نگهبان هم به این موضوع ایراداتی گرفته است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرا... پژمانفر افزود: مصوبه یک‌بار دیگر به صحن علنی مجلس خواهد آمد و بررسی بیشتری روی آن انجام می‌شود. تبدیل شورای‌ملی‌زیارت به شورای‌عالی بسیار خوب است و قدم رو‌به‌جلویی برای حل مسائل مربوط به زیارت است، اما مسئله این است که با بازی با الفاظ مسئله زیارت در مشهد حل نمی‌شود.

وی با تأکید بر لزوم تغییر نگرش در سیستم اجرایی کشور در حوزه مشهد تصریح کرد: این نگرش در مدیریت اجرایی کشور که یک وظیفه حمایتی برای خودش در قبال مشهد و موضوع زیارت در نظر نمی‌گیرد، باید تغییر کند. ارائه خدمت به مشهد و ایجاد خدمات اقامتی ارزان‌قیمت، توسعه حمل‌ونقل، ارائه خدمات در اطراف حرم‌مطهر‌رضوی، خدمت‌رسانی به کل کشور است.

وی ادامه داد: زائران از کل کشور به مشهد می‌آیند و متأسفانه با خاطره شیرینی از مشهد بیرون نمی‌روند، چون با اقامتگاه‌های گران‌قیمت مواجه می‌شوند و با این اتفاق مردم دارند از زیارت محروم می‌شوند؛ به‌همین‌دلیل است که مسئله زیارت باید ملی دیده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۸
0
0
تازه خود آستان قدس با این همه موقوفات در مورد رفاه زائر بالاترین پول را از پارک ماشین در زیرگذر حرم می گیرد دگه از دیگران توقعی نیست.
سیدمحمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۸
0
0
زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک می شود و چه شعارهای جالبی که گفته نمی شود!!! مشهد باید چه شود و....
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->